‘Wie speelt daar carillon in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Moshé Lewkowitz.

Arend Bloemink: ‘Oei… ik ben te laat… snel mijn autootje ‘even’ op de privéparkeerplaats bij het Leger Des Heils-gebouwtje geparkeerd. Nóg sneller de wenteltrap van de carillontoren opgerend om, nog nahijgend, in het besnorde en bebrilde gezicht van Moshé Lewkowitz te kijken. ‘Sorry, dat ik te laat ben’, stamel ik. Maar Moshé geeft geen kik en stelt me gerust: ‘We hebben de tijd…’.

‘Moshé Lewkowitz, wát een man. Klein van stuk, met een geweldige persoonlijkheid. Moshé is Nieuwegeins stadsbeiaardier. Op een miezerige vrijdagmiddag, Moshé speelt èlke vrijdagmiddag een uur lang op het Nieuwegeinse carillon, ga ik bij hem langs om van hem een Portret te maken. ‘t Werd een interessante en leerzame ontmoeting.’

Klik op het cameraatje hieronder en maak nader kennis met Moshé wanneer hij de vijf, altijd dezelfde, vragen beantwoordt en begrijp waarom Moshé het ‘Portret van de Week’ is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk